Voor onze KHCB leden is het behalen van dit diploma OUTDOOR een verplichting voor allen die op groot veld spelen (vanaf U14)

 • Moesten reeds geslaagd zijn:  °2009 en vroeger
 • Moeten slagen tegen 01/09/2023: °2010
 • Moeten slagen tegen 31/12/2022: °2009 en vroeger, dit seizoen pas gestart (in competitie)

 

Hoe gaat het te werk?

 • Iedereen krijgt via Sportlink een uitnodiging toegestuurd die dan verder linkt naar het e-Learning platform Drillster.
 • Eens je je paswoord hebt (of deze hebt ingesteld), kan je via die link of via https://hockeyumpire.drillster.net starten met oefenen.
 • Doorloop eerst de leerstof van de 5 modules (Spelsituaties, Spelregels, Overtredingen, Speldeelnemers en Signalen).  Leer de regels door meerkeuzevragen te beantwoorden, waarvan een groot deel een tekening, foto of video bevat.  Oefenen is onbeperkt in tijd en kan je op elk ogenblik via smartphone, tablet of PC.  Indien je het diploma voor indoor wil behalen dien je ook de module 'zaalhockey' te doorlopen.
 • Wanneer je de leerstof van alle modules echt goed onder de knie hebt, dan kan je het examen (‘Toets’) voor outdoor en/of indoor afleggen.  Enkel outdoor is verplicht!

 

Om je diploma theoretisch scheidsrechter te behalen zal je op het examen een score van 80% of meer (24/30) moeten behalen en heb je maar 2 kansen. Indien je hier niet in slaagt, moet je een bepaalde tijd wachten vooraleer je opnieuw mag proberen. Het is dus van essentieel belang dat je genoeg tijd stopt in het oefenen om meer zekerheid te hebben omtrent je slaagkansen.

Met je diploma van Theoretische Scheidsrechter kan je vanaf nu wedstrijden fluiten in de volgende categorieën: 
- Indoor: Alle categorieën 
- Outdoor: Alle wedstrijden, ook vanaf U14

 

Mogen we vragen dat iedereen die in aanmerking komt en een uitnodiging gekregen heeft het nodige doet om zo tijdig in orde te zijn en zo boetes te vermijden?

Heb je de uitnodiging met link niet ontvangen, vind je die niet meer of heb je daar nog vragen omtrent, stuur dan een mail naar arbitrage@hockeybrugge.be

Bijkomende info is ook terug te vinden op de site van de Kon. Belgische Hockeybond www.hockey.be

 

 

Hoe gaat het te werk?

 • Wil jij theoretisch scheidsrechter worden? Neem dan contact op met de secretaris van jouw club
 • Vervolgens krijg je een mail van de KBHB waarin een link te vinden is om je aan te melden op het e-Learning platform (https://hockeyumpire.drillster.net).
 • Doorloop eerst de leerstof van de 5 modules (Spelsituaties, Spelregels, Overtredingen, Speldeelnemers en Signalen. Indien je het diploma voor indoor wil behalen dien je ook de module 'zaalhockey' te doorlopen.
 • Wanneer je de leerstof van alle modules onder de knie hebt, dan kan je het examen voor outdoor en/of indoor afleggen.

Om je diploma theoretisch scheidsrechter te behalen zal je op het examen een score van 80% of meer (24/30) moeten behalen. Indien je hier niet in slaagt, moet je een bepaalde tijd wachten vooraleer je opnieuw mag proberen.

Met je diploma van Theoretische Scheidsrechter kan je vanaf nu wedstrijden fluiten in de volgende categorieën: 
- Indoor : Alle categorieën 
- Outdoor : Alle wedstrijden vanaf U14