HOME   |   LOGIN TWIZZIT   |   CONTACT

Voor aanvang van elke wedstrijd dient het wedstrijdblad (digitaal) correct te worden ingevuld en doorgestuurd naar de 'official' of scheidsrechter(s). 
 
Dit is de taak van de manager (of kapitein, indien er geen manager is).  Die controleert of alle teamleden (vaste kern die bij de start van het seizoen werd doorgegeven) ook daadwerkelijk aan de wedstrijd zullen deelnemen.
 
Indien JA, dan kan het wedstrijdblad na controle worden doorgestuurd.
Indien NEE, dan dienen deze verwijderd te worden en al dan niet vervangen te worden door extra (gast)spelers toe te voegen die wel deelnemen.
 
Alle info vinden jullie in deze beknopte.
 
 
 
 
Succes

Voor onze KHCB leden is het behalen van dit diploma OUTDOOR een verplichting voor allen die op groot veld spelen (vanaf U14)

 • Moesten reeds geslaagd zijn:  °2009 en vroeger
 • Moeten slagen tegen 01/09/2023: °2010
 • Moeten slagen tegen 31/12/2022: °2009 en vroeger, dit seizoen pas gestart (in competitie)

 

Hoe gaat het te werk?

 • Iedereen krijgt via Sportlink een uitnodiging toegestuurd die dan verder linkt naar het e-Learning platform Drillster.
 • Eens je je paswoord hebt (of deze hebt ingesteld), kan je via die link of via https://hockeyumpire.drillster.net starten met oefenen.
 • Doorloop eerst de leerstof van de 5 modules (Spelsituaties, Spelregels, Overtredingen, Speldeelnemers en Signalen).  Leer de regels door meerkeuzevragen te beantwoorden, waarvan een groot deel een tekening, foto of video bevat.  Oefenen is onbeperkt in tijd en kan je op elk ogenblik via smartphone, tablet of PC.  Indien je het diploma voor indoor wil behalen dien je ook de module 'zaalhockey' te doorlopen.
 • Wanneer je de leerstof van alle modules echt goed onder de knie hebt, dan kan je het examen (‘Toets’) voor outdoor en/of indoor afleggen.  Enkel outdoor is verplicht!

 

Om je diploma theoretisch scheidsrechter te behalen zal je op het examen een score van 80% of meer (24/30) moeten behalen en heb je maar 2 kansen. Indien je hier niet in slaagt, moet je een bepaalde tijd wachten vooraleer je opnieuw mag proberen. Het is dus van essentieel belang dat je genoeg tijd stopt in het oefenen om meer zekerheid te hebben omtrent je slaagkansen.

Met je diploma van Theoretische Scheidsrechter kan je vanaf nu wedstrijden fluiten in de volgende categorieën: 
- Indoor: Alle categorieën 
- Outdoor: Alle wedstrijden, ook vanaf U14

 

Mogen we vragen dat iedereen die in aanmerking komt en een uitnodiging gekregen heeft het nodige doet om zo tijdig in orde te zijn en zo boetes te vermijden?

Heb je de uitnodiging met link niet ontvangen, vind je die niet meer of heb je daar nog vragen omtrent, stuur dan een mail naar arbitrage@hockeybrugge.be

Bijkomende info is ook terug te vinden op de site van de Kon. Belgische Hockeybond www.hockey.be

 

 

Wat?

 • Een opleidingstraject opgestart na het behalen van de Bronze Umpire Academy Award van de KBHB tijdens het seizoen 20-21.
 • Het omhelst de opleiding, het ondersteunen en het verbeteren van scheidsrechters binnen de club alsook het ambt van scheidsrechter aantrekkelijker te maken naar andere leden en spelers toe.

 

Waarom?

 • Zoals binnen elke sport geldt “zonder scheids geen match” en dat is ook binnen de hockey niet anders.  Een scheids is nodig om elke ploeg gelijke kansen te geven om een wedstrijd te winnen.
 • In 2017 werd duidelijk dat de club aan een enorme groei bezig was. Het aantal spelende leden en dus ploegen groeide fors maar het aantal scheidrechters bleef beperkt en gevestigde scheidsrechter waren wegens uiteenlopende redenen gestopt.
 • Spelers toewijzen als scheidsrechter zonder de nodige kennis leidt meestal tot frustratie bij de teams maar ook tot afkeer bij de speler-scheids. Het moet aangenaam zijn voor iedereen. Daarom is het van belang dat niet enkel de hockeybond inzet op de kennis van de regels op een attractieve en speelse manier aan de man te brengen (E-learning) maar is het ook aan de club zelf om deze kennis verder en dieper te gaan ontwikkelen en deze theorie vooral ook om te zetten in de praktijk.
 • Het is de bedoeling om op termijn volwaardige scheidsrechters te kunnen leveren, niet alleen voor eigen clubwedstrijden maar ook voor nationale wedstrijden waarbij onze club een of meerdere vertegenwoordigers kan afvaardigen.

 

Voor wie?

 • Het spreekt voor zich dat de club tot nu toe vooral ingespeeld heeft op de jeugdspelers omdat ook zij tijdens de wedstrijd geconfronteerd worden met de spelregels en de nood aan goeie scheidsrechters.
 • Volgende en logische stap is inzetten op de oudere groep spelers, vooral trimmers (Gents / Gent Ladies).  Dit zijn over het algemeen ouders van jonge spelers en speelsters en komen door hun trainingen en oefenwedstrijden ook meer in aanraking met de spelregels.
 • Eigenlijk is elke geïnteresseerde speler of ouder meer dan welkom om te proeven van het meer dan aantrekkelijke scheidsrechterambt.

 

Hoe?

 • Spelers worden verplicht om te slagen in hun theoretisch examen (vanaf U14) en worden daar ook toe gestimuleerd.
 • Enkele keren per seizoen worden verscheidene sessies georganiseerd waarbij niet alleen de basisregels uitgelegd worden maar waar ook dieper wordt ingegaan op regels en spelsituaties, maar dan meer specifiek voor de ervaren en meer geïnteresseerde groep(en).
 • Bij zowel intra clubwedstrijden als competitiewedstrijden worden jonge spelers op regelmatige basis gevolg door de Club Umpire Coach (CUC) die hen met raad en daad bijstaat om hen niet alleen tips te geven maar hen ook meer zelfvertrouwen te geven.

 

Ben jij ook geïnteresseerd en wil je je steentje bijdragen om de spelers te kunnen laten spelen in een sereen en onpartijdig kader?  Heb je zin om samen die groei te waarborgen en een heuse community op te starten?

 

Aarzel niet en neem contact op met Vincent Dehaene door te mailen naar arbitrage@hockeybrugge.be

Sponsors

 Met dank aan onze trouwe partners 

 

       

                         

                                   

  

                

                

                              

   

 

           

 

© 2019, website powered by Twizzit.com