Zaalhockey - KHCB

Bij zaalhockey zijn er andere spelregels dan bij gewoon hockey. Voorbeeld; in tegenstelling tot veldhockey, mag bij zaalhockey de bal alleen hoog als het een schot op doel betreft. Een zaalhockeyteam bestaat uit maximaal twaalf personen, waarvan ten hoogste zes spelers in het veld en de overigen als wisselspelers op hun teambank. Het veld is kleiner dan een gewoon hockeyveld.

Verder zijn er bij zaalhockey geen zijlijnen. Daar liggen balken die gebruikt kunnen worden om de bal naar voren te spelen. Een bal is slechts uit als hij over de balk heen gaat of over de achterlijn gaat.


Anders dan bij veldhockey heb je bij zaalhockey geen lange corners. Als er een bal over de achterlijn gaat, ook al gebeurt dit via een speler van het verdedigende team, is het gewoon een uitslag voor de verdedigende partij. Maar als de bal expres door een speler van het verdedigende team over de achterlijn gespeeld wordt, krijgt de aanvallende ploeg een strafcorner.

Een zaalhockeywedstrijd duurt minimaal 2 keer 15 minuten en maximaal 2 keer 35 minuten. De pauze duurt meestal ongeveer 5 minuten.

Alle categorieën zijn VERPLICHT om met ZAALHOCKEY STICKS + handschoen te spelen in zaal. 

Opgelet: toeschouwers niet verzekerd bij indoor hockey!
Bericht aan ouders, familieleden en supporters van indoor hockeyspelers: toeschouwers die zich langs het indoor hockeyveld bevinden zijn niet verzekerd bij eventuele lichamelijke schade! Wees dus voorzichtig en houd u op een veilige afstand.